Egyéb érdekességek...rólam

2013. december 22., vasárnap

Hortobágyi húsos palacsinta paleora hangolva...


Hortobágyi húsos palacsinta paleora hangolva...





... paleos új életem 8. hónapját - rendhagyó módon 

- nem édességgel, hanem az egyik régi kedvencemmel,

 a hortobágyi húsos palacsintával ünnepeltem.

 Az ünnepi menübe is kiválóan beleillik, 

előre is elkészíthetitek. Tálalás előtt elég a sütőben 

néhány perc alatt átforrósítani.



Ezzel a recepttel és Abigail Smith szavaival kívánok nektek  

kellemes Karácsonyi ünnepeket!

Teljenek az ünnepek békességben, boldogságban, szeretetben!!!




 "Az egyik legfontosabb dolog, amit én személy szerint teszek az élet teljességéért, 
hogy minden napom egyenként élem, meglássam, hogy ezt a napot ajándékba kaptam, 
és hogy a lehető legteljesebben éljem, azokkal töltve, akiket a legjobban szeretek. A családommal és a barátaimmal."

(Abigail Smith)



Hozzávalók:

a palacsintához:


  • 200 g gesztenyeliszt, átszitálva
  • 6 nagy tojás
  • kb. 5 dl víz*
  • ízlés szerint Himalája só



 * a fele lehet kókuszkrém is



a sütéshez:


  • kacsazsír /  kókuszzsír


továbbá:


  • 1 kg darált hús pl. csirke
  • 2 zöldpaprika
  • 2 paradicsom
  • 2 nagy fej hagyma
  • 100 g füstölt szalonna
  • 2 kk. pirospaprika
  • 4 dl mandulatejszín
  • 4 púpozott ek. tápióka keményítő
  • ízlés szerint Himalája só
  • ízlés szerint őrölt fekete bors

Elkészítése:
A zöldpaprikát és a paradicsomot megmossuk, a zöldpaprikát kicsumázzuk és szeletekre vágjuk, a paradicsomot meghámozzuk és elnegyedeljük. A hagymát megtisztítjuk, finomra aprítjuk.A füstölt szalonnát apróra felkockázzuk, megpirítjuk, zsírjában megfonnyasztjuk a hagymát. Lehúzzuk a tűzről, hozzáadjuk a pirospaprikát, egy kevés sót, borsot, felöntjük kb. 2,5 dl vízzel, 2-3 percig forraljuk.Beletesszük a húst, a paprikát, a paradicsomot, majd fedő alatt puhára pároljuk. Leszűrjük, kissé hűlni hagyjuk. 4 dl mandulatejszínben simára keverjük a tápióka keményítőt, besűrítjük vele a levét, 2 percig sűrítjük-forraljuk.  
A húshoz keverünk néhány kanál mártást. 1-1 nagy evőkanál tölteléket teszünk a palacsinták közepére, melyeket a szokásos módon készítünk el. Batyuszerűen felhajtjuk, vagy feltekerjük, és tűzálló tálba sorakoztatjuk. Megöntözzük a maradék mártással, és a sütőben 10-12 perc alatt átforrósítjuk. Tetejüket meglocsoljuk a maradék szósszal, és petrezselyemmel díszítve, mihamarabb tálaljuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése