Egyéb érdekességek...rólam

2013. augusztus 5., hétfő

Házi "csirkesonka" bazsalikomos uborka, paradicsom salátával...


"Csirkesonka" bazsalikomos uborka, paradicsom salátával...




 ... a "csirkesonka" kiválóan helyettesíti a bolti felvágottat. Én ma salátával tálaltam, 
de érdemes szendvicsnek elkészítve is kipróbálni.




Hozzávalók:



a "csirkesonkához":



  • 4 db csirkemell, bőrős is lehet
  • liba vagy kacsazsír a sütéshez
  • Himalája só, frissen őrölt fekete bors
  • édes őrölt pirospaprika
  • 5-6 gerezd zúzott fokhagyma



a salátához:



  • 4 nagyobb paradicsom
  • 1 kígyóuborka vagy 4-5 kisebb uborka
  • kis csokor bazsalikom
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • extra szűz olívaolaj
  • ízlés szerint fehérborecet
  • Himalája só, frissen őrölt bors



Elkészítése:



A csirkemelleket sózom, borsozom olvasztott libazsíron mindkét oldalukat megpirítom. Egy közepes méretű sütőtálat kikenek libazsírral, ebbe helyezem az elősütött húst. Ráöntöm a serpenyőben felgyülemlett szaftot. 200°C-on sütöm kb. 20 percig, vagy amíg teljesen át nem sül. A húsok mindkét oldalát alaposan bekenem zúzott fokhagymával és meghintem pirospaprikával. A paradicsomot és az uborkát felkockázom. Az olajat kikeverem a fokhagymával, az ecettel, a sóval és a borssal. A dresszinget a zöldségekre öntöm, az egészet alaposan összekeverem, végezetül megszórom friss bazsalikomlevelekkel. Hűtőbe teszem legalább fél órára. A húst a hűtőből kivéve hidegen 2-3 mm vékonyra szeletelem, salátával tálalom.


Ihlet: Nők Lapja Konyha 2012. szeptember


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése