Egyéb érdekességek...rólam

2012. szeptember 23., vasárnap

Mediterrán kenyér...

Mediterrán kenyér...



... aszalt paradicsommal és fekete olajbogyóval.




Hozzávalók:


  • 3 dl víz
  • 1 tk. méz
  • 1 ek. almaecet
  • 1 dl olívaolaj (az aszalt paradicsom olajából)
  • 350 g Graham liszt
  • 100 g tk. tönkölybúza liszt
  • 50 g rozsliszt
  • 2 ek. búzakorpa
  • 3 dkg friss élesztő
  • 30 szem fekete olajbogyó, félbe vágva
  • 15 szelet aszalt paradicsom, felnegyedelve
  • 2 ág friss kakukkfű
  • 3 ág friss rozmaring
  • 1 kk. frissen őrölt bors
  • 1 ek. tengeri só



Elkészítése:



A kenyérsütőgép üstjébe először a nedves, majd a száraz alapanyagokat teszem. 1,5 órás dagasztás-kelesztés programra kapcsolok. Ha a tészta állaga megkívánja vizet vagy lisztet lehet még hozzá adni. A masszát átdolgozom, formázom, sütőpapírral kibélelt jénai tálba teszem. Letakarva, langyos helyen duplájára kelesztem. A tetejét meghintem liszttel, a tálat sütőzacskóba rakom, a száját bekötöm, és már mehet is a 200˘C-ra előmelegített, gőzös sütőbe. Nagyjából 20-25 perc kell neki. A formában hagyom a kenyeret kihűlni.


2 megjegyzés: