Egyéb érdekességek...rólam

2012. augusztus 11., szombat

Anna burgonya...

Anna burgonya...


“Időnként meghal bennünk valaki, és valaki más megszületik. Ami elmúlt, annak múlttá kell válnia, s ha nem akar, akkor tudatos munkával azzá kell tenni. Maga az idő nem teszi azzá – segíteni kell neki.”


 (Müller Péter)


Hozzávalók:


  • 850 g újburgonya
  • 125 g márkázott vaj, olvasztva
  • ízlés szerint só


Elkészítése:


Előmelegítjük a sütőt 210°C-ra. Egy hőálló edényt kikenünk olvasztott vajjal. A burgonyát meghámozzuk, és egy éles késsel nagyon vékony szeletekre vágjuk. A burgonyaszeleteket papírtörlővel szárazra töröljük. Kibéleljük burgonyával a tál alját. Meglocsoljuk olvasztott vajjal, sózzuk. Így rétegezzük a burgonyaszeletek a sütőtálba. Az utolsó csepp vajat is a tetejére locsoljuk. Sütőpapírból kivágunk egy akkora darabot, ami pont befedi a tálunkat. Kb. 1 órát sütjük. Akkor jó, ha a burgonya aranybarnára pirul, a közepét pedig egy hústűvel könnyedén át tudjuk bökni. 5 percig hagyjuk pihenni, ha marad rajta felesleges vaj, leöntjük.


Forrás: Egy falat...Franciaország


1 megjegyzés: