Egyéb érdekességek...rólam

2012. július 18., szerda

Cukkinis csirkenyárs bazsalikomos zöldborsópürével...

Cukkinis csirkenyárs bazsalikomos zöldborsópürével...


... nem, még nem unom a cukkinit, és még nincsen cukkini mérgezésem sem. Szerencsére rengeteg van a kertben, alig győzzük feldolgozni. :-)  


Hozzávalók:


a csirkenyárshoz:

  • 4 db csirkemellfilé, 2 x 2 cm-es kockákra vágva
  • só, frissen őrölt bors
  • 2 kisebb cukkini, 2 x 2 cm-es kockákra vágva
  • olívaolaj a sütéshez 

a zöldborsópüréhez:

  • 50 dkg zsenge zöldborsó
  • 1 nagy gerezd fokhagyma
  • 10 dkg vaj
  • 2 dl tejszín
  • 4 ek. apróra vágott bazsalikom
  • só, frissen őrölt fehér bors
  • a tálaláshoz frissen reszelt parmezán

Elkészítése:


A felkockázott csirkét és a cukkinit sózzuk, borsozzuk, váltakozva a nyársra tűzzük. Megkenjük olívaolajjal és a nyársakat forró serpenyőben pirosra sütjük. Melegen tartjuk. A zöldborsót a fokhagymával a vajon puhára pároljuk, hozzáadjuk a bazsalikomot, a tejszínt. Langyosan pépesre turmixoljuk. A csirkenyársakat a reszelt parmezánnal megszórt zöldborsópürével kínáljuk.


Ihlet: Stahl Magazin 2012.tavasz


1 megjegyzés: