Egyéb érdekességek...rólam

2011. szeptember 24., szombat

Hamburger



Folytatva a hamburger témát, jöjjön a zsemle után a hús és az összeállítás. Igény szerint bármivel tölthető, de én úgy gondolom, hogy a marhahúsból készített pogácsákkal, salátával, hagymával, paradicsommal, csalamádéval a legfinomabb, amit mi házi ketchuppal és mustárral koronáztunk meg.


Hozzávalók:


9 db zsemléhez


a húshoz:
  • 1 kg darált marhahús
  • ízlés szerint só, frissen őrölt fekete bors
  • 5-6 gerezd zúzott fokhagyma
  • 3 nagy fej vöröshagyma, felaprítva
  • 1 ek. pirospaprika (elhagyható)
  • 3 nagy tojás
  • 5-6 ek. zsemlemorzsa (zabkorpa is lehet)

a rétegzéshez:

  • saláta
  • csalamádé
  • házi ketchup
  • lilahagyma, felkarikázva
  • mustár
  • paradicsom, felkarikázva

Elkészítése:


A hús hozzávalóit jól összedolgozzuk, majd néhány órára hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek. Igény szerint rögtön is lehet sütni, de szerintem jót tesz neki a pihenés. Mi grillen sütöttük meg a húspogácsákat, de serpenyőben kevés olajon is elkészíthető.


3 megjegyzés:

  1. ezzel is ugyanaz a bajom mint azzal amit magam készítek. apait-anyait beleadva olyan magas lesz, hogy civilizált mód nem harapható.
    na, de míg finom (ránézésre meg annak látszik), addig sebaj

    VálaszTörlés
  2. Gyönyörűűű, férjem oda van érte

    VálaszTörlés
  3. Ez annyira, de annyira jól néz ki!!!!

    VálaszTörlés