Egyéb érdekességek...rólam

2010. október 10., vasárnap

Vörösboros csokoládékrém...





...a beígért vörösboros csokoládékrém, 
amit az ausztrál zabpelyhes palacsintához készítettem.



Hozzávalók:

  • 5 dkg étcsokoládé min. 80%
  • 4 tojássárgája
  • 3-4 ek. nyírfacukor
  • 1,25 dl vörösbor
  • 1 ek cukrozatlan kakaópor


Elkészítése:

  1. A csokoládét nagyon apróra lereszeljük. A vízfürdőt előkészítjük.
  2. Fém keverőtálban a tojássárgáját habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a csokoládét, majd beleöntjük a vörösbort.
  3. A tálat a vízgőz felett, kézi mixerrel lassú fokozaton keverve besűrítjük. Ne főzzük túl nagy hőfokon, mert a tojás összecsomósodik.Átmelegítünk 4 csészét, és belekanalazzuk a krémet.
  4. A tetejét meghintjük kakaóporral, és még melegen tálaljuk, amíg habos az állaga.
  5. Mandulás csók, keksz is nagyon passzol hozzá!



Forrás: Kiskegyed Konyhája 2010. október 

    9 megjegyzés:

    1. Na azéééért... :)
      Valóban nagyon finom lehet, szintén kipróbálandó! :)

      VálaszTörlés
    2. Egycsipet! Látod milyen könnyen enged ez a Mégigörl...?!:-D Várom a visszajelzésedet mindenképpen, ha kipróbáltad! :D

      VálaszTörlés
    3. Na végre!:) Ez tényleg szuper!!

      VálaszTörlés
    4. Iszonyatosan nagyot nyelő smiley :-)))

      VálaszTörlés
    5. Csajok! Köszönöm! :-D Várom a visszajelzéseket!

      VálaszTörlés
    6. hogyan készítenéd kakaóporral és eritrittel? köszi:)

      VálaszTörlés
    7. Angelocska, ki kell kísérleteznek a csak kakaóporos változatát. Amint elkészül, felteszem a receptet! Jó?! :-D

      VálaszTörlés